Adrian Falub

Meciuri din Campionat ale echipei de fotbal Steaua Bucuresti
DanMihai
Mesaje: 42
Membru din: Lun 18 Feb, 2019, 22:35

Adrian Falub

Mesaj de DanMihai »

Probabil noul manager general de la Steaua va fi Adrian Falub. Acesta a luat naştere pe data opt iulie, Dej, judeţul Cluj. În mod aproape ironic şi-a început cariera în liga a patra. Este vorba de echipa din orașul în care s-a născut, Unirea Dej.
Venea revoluția română din 89, iar viitorul manager al Stelei avea să se transfere la prima dragoste, Universitatea Cluj. Formația mai este cunoscută și drept șepcile roșii. A jucat în primă fază din 1989 până în 1996 unde a îmbrăcat de peste 148 de ori tricoul universitar și a înscris 10 goluri. Avea să plece la FC Basel însă nu s-a adaptat jucând doar 28 de partide în Țara Cantoanelor. Avea să se întoarcă din nou în țara unde a jucat din sezonul 1999-2002 în tricoul bancarilor. În cele ce urmează o să jucăm un meci cu tine, cititorule. Da! Ai auzit bine! O să jucăm un meci împotriva uitării în care noi cei de la AS47 dorim să fim pasatorii, iar dumneavoastră marcatorii. Revenim la începutul secoulului 21 unde eroul nostru, Adrian Falub, se retrage din Cipru după nu mai puțin de șase sezoane. Avea să se întoarcă la prima lui mare dragoste. Începem cu o pasă de încălzire în debutul de antrenorat. Este vorba în mod evident de U Cluj 1918, o echipă cu suporteri. Vine în sezonul 2006-2007 la U Cluj in liga a doua.
Cu stupoare observăm o coincidență stranie. În sezonul 2005-2006 U Cluj ratează promovarea la mustață în prima liga. Mai exact în ultimul meci. Vă sună cunoscut? Da! Și U Cluj și Steaua au ratat promovarea la linia de finish dacă ne permiteți să spunem așa. U Cluj ratează promovarea la baraj la un punct distanță, iar Steaua a ratat in ultimul meci din play off în meciul direct cu Carmen. Falub reușește după o pauză lungă să îi promoveze în prima liga, un obiectiv pe care îl dorim și noi cu ardoare. În următorul sezon Falub după 10 partide a fost demis după un prim sezon dezamăgitor în prima liga din carieră. U Cluj avea să retrogradeze în acel sezon de pe ultimul loc.
Echipele studențești i-au fost la inima și un sezon mai târziu a ajuns la Sportul Studențesc. Din păcate acum Sportul a dispărut. Doar stadionul a mai rămas, fiind a doua casă a celor de la FC. Rapid SA 1923( Fostul FCR). Din păcate iar ne ducem cu gândul la meciul din Regie cu Carmen, unde Falub cu 10 ani înainte antrena studenții în liga a doua, seria 1. Au terminat pe locul 12, unde au obținut 8 victorii, 12 egaluri și 15 înfrângeri. Și-a încheiat facultatea fotbalului din Regie pe data de 17 mai 2009.
Deja observăm că viitorul manager a avut o afinitate pentru echipele cu tradiții și aproape logic după traseul Cluj- București, orașul Alba Iulia era unul firesc unde trebuia să vină să antreneze.
Scrie răspuns