Steaua si atitudinea LPF si FRF

Discutiile suporterilor stelisti despre echipa de fotbal Steaua Bucuresti
Romeo
Administratorul site-ului
Mesaje: 85
Membru din: Sâm 06 Ian, 2018, 01:54

Steaua si atitudinea LPF si FRF

Mesaj de Romeo » Vin 19 Iul, 2019, 12:58

Scrisoare deschisă către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionista de Fotbal LPF

La două săptămâni după câștigarea procesului pentru palmares de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, nu avem nicio informare dinspre FRF și LPF legată de recunoașterea palmaresului.

În 2017, preşedintele FRF Răzvan Burleanu spunea, fără nici un act doveditor: "FC FCSB SA este deținătoarea palmaresului Steaua, FCSB deține Cupa Campionilor Europeni și rezultatele din celelalte meciuri mari jucate."¹⁾

În 4 iulie 2019, Justiția Română confirmă palmaresul clubului nostru:
"Constată că palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei "Steaua Bucureşti" din anul 1947 și până în anul 2003 aparţine reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Obligă pârâtul Fotbal Club FCSB SA la plata către reclamantul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea conexă, ca neîntemeiată. Cu drept la apel în 30 de zile de la comunicare, care se va depune sub sancţiunea nulităţii la Tribunalul Bucureşti."²⁾
În 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit definitiv că marca Steaua aparţine Ministerului Apărării Naţionale³⁾, iar în 2016 Curtea de Apel a interzis grupării private a lui George Becali să mai folosească numele "Steaua"⁴⁾.

AS47 apreciază că există temei legal pentru a considera că STEAUA Bucureşti are dreptul de a participa în Liga I, de a sancţiona clubul SC FC FCSB SA și de a-l exclude din competiţii și cerem FRF și LPF să recunoască palmaresul clubului STEAUA București și să informeze UEFA de hotărârea judecătorească. În continuare, pe site-ul UEFA⁵⁾, palmaresul clubului STEAUA București este ilegal atribuit clublui FC FCSB. FRF are obligația de a notifica UEFA de sentința data de Justiția Română.

De asemenea, AS47 cere, pe această cale, lămuriri din partea celor două organe de conducere a fotbalului românesc cu privire la:

▶️ De ce FRF păstrează SC FC FCSB SA în prima ligă de fotbal a României, deşi aceasta nu are calitatea de continuatoare a echipei Steaua?
▶️ Cum a fost licențiat clubul FC FCSB la mijlocul sezonului 2003/2004?
▶️ Cum a primit SC FC FCSB SA permisiunea şi sprijinul FRF de a se înscrie în cupele europene şi a reprezenta România sub numele Steaua Bucureşti şi folosindu-se de marca CSA Steaua înregistrată la OSIM?
▶️ Unde a dispărut, în pauza dintre turul şi returul sezonului 2003-2004, Asociaţia Fotbal Club Steaua (care îşi desfăşura activitatea folosind cu împrumut activele CSA Steaua, club de stat)?
▶️ Ce legi au stat la baza substituirii Asociației FC Steaua cu FC FCSB?
▶️ Cum explică foştii şi actualii şefi ai fotbalului, legal vorbind, această situaţie?⁶⁾

Îndemnăm, de asemenea, conducerea clubului CSA Steaua București să ia toate măsurile și să se asigure că FRF și LPF vor aplica următoarele:
▶️ recunoașterea palmaresului clubului STEAUA București;
▶️ informarea UEFA de hotărârea judecătorească;
▶️ sancţionarea și excluderea clubului SC FC FCSB SA din competiţii.

______________
¹⁾ http://bit.ly/2LhUkSh.
²⁾ http://bit.ly/decizie-palmares.
³⁾ http://bit.ly/decizie-marca.
⁴⁾ http://bit.ly/decizie-nume-Steaua.
⁵⁾ bit.ly/palmares-UEFA.
⁶⁾ http://bit.ly/30Bib2I.

Sursă - Asociația Steliștilor

Scrie răspuns